MuCirkus

”Mine Damer og Herrer - Mine Herskaber, Grevskaber og Klædeskaber - MuCirkus er på vej til byen!”

MuCirkus præsenterer i 100´vis af gratis minikoncerter på
Udvalgte steder i København i Ikke mindre end tre nyopførte koncertsale ! - Akustikken står ikke tilbage for koncertsalen i DR-Byen!

Finkultur.dk indbyder til et overflødighedshorn af musik når Fløjtenisten Anna Juliska Nykvist, violinisten Idinna Lützhøft, bratschisten Malte Bjerkø, harpenisten Maria Boelskov,cellisten Mette Spang Hansen, og guitaristen Jesper Lützhøft afholder ca. 45 daglige minikoncerter á 5-10 minutters varighed.
Kom ind og lyt til klassiske toner, skift mellem "koncertsalene", tag børnene med eller lad vær´, og få en stor lille oplevelse på vej rundt i byen eller på vej hjem fra arbejdet.

Hvorfor et MuCirkus ?
Det er altid værdifuldt at udfordre fordomme og vaneforestillinger – ikke mindst fordi disse oftest udspringer af manglende personlig erfaring og indsigt i det man er skeptisk overfor.
Se en lille mobilreportage om MuCirkus på Amager Strand her

For at kunne kalde sig et kulturland er det vigtigt at indbyggerne er i kontakt med den kultur vi er en del af.
Indenfor musikkens verden er der i disse generationer et mærkbart kulturtab, forstået på den måde at alt for mange mennesker ikke kommer i kontakt med den klassiske eller den nyere kunstmusik og dermed ikke får del i de indsigter og oplevelser der kun kan opleves ved mødet med den klassiske musik.
For at råde bod på dette og for at gøre rammerne for musikoplevelsen mere imødekommende for flere mennesker etableres MuCirkus en sommermåned i København.

Peptalk:
Den klassiske musik beviser at den spilles af fantasifulde, sjove, spændende og levende mennesker der ikke forskanser sig i elfenbenstårnene.
Musikernes kunnen er ofte den rene akrobatik, musikken kan være lige så sjov som klovnene og æstetikken lige så elegant som cirkusprinsessen på den tynde line. Musikken kan være lige så intens som stemningen før en tredobbelt saltomortale, lige så dramatisk som når knivkasteren rammer ved siden af for anden gang (med vilje...) eller lige så åndeløs som når udbryderkongen hænger med hovedet nedad i et akvarium fyldt med vand på tredje minut og stadig ikke er kommet fri!

 

Rent praktisk:
Der inviteres til gratis koncert på den enkle måde at man blot går ind i en vogn, hører et enkelt stykke (eller to) og går videre. Enten videre med dagens ærinder, en oplevelse rigere – eller til den næste vogn. Man kan faktisk således sammensætte sin egen koncert.

Spillesteder: Amager Strand, Islands Brygge, Tingstedet i Valby, Den Røde Plads - Nørrebro, Jernbanepladsen i Vanløse og Trianglen Østerbro.


Medvirkende: Malte Bjerkø - bratsch, Idinna Lützhøft - violin, Maria Boelskov - harpe, , Anna Juuliska Nykvist - fløjte, Mette Spang-Hanssen - cello og Jesper Lützhøft på guitar.

Projektet støttes i 2013 af:
Københavns Kommunes Musikudvalg, Amager Øst Lokaludvalg, Valby Lokaludvalg, Amager Vest Lokaludvalg, Vanløse Lokaludvalg, Østerbro Lokaludvalg og Oticon-Fonden.

© 2011 – Finkultur.dk